3.2.2023. 20:35
0
Zelenski otkriva cilj sankcija Evropske unije prema Rusiji
Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski poručio je na Samitu Evropske unije u Kijevu zajedno sa predsjednicom Evropske komisije Ursulom von der Leyen i predsjednikom Evropskog vijeća Charlesom Michelom da je cilj sankcija prema Rusiji blokada obnove njihove vojske.

Zelenski je naveo da će to značajno poljuljati i otežati rusku obnovu vojske. Evropski lideri su stigli u Ukrajinu kako bi izrazili svoju podršku Ukrajini i razgovarali sa ukrajinskim predsjednikom o dodatnoj pomoći.

Nakon jutrošnjeg upozorenja o zračnom napadu, samit EU lidera sa Zelenskim se ipak održao. Zelenski je rekao da je imao produktivne razgovore sa čelnicom komisije Ursulom von der Leyen i članovima Evropske komisije.

Prema posljednjim informacijama, Rusija se približava industrijskim gradovima Donjecka serijom raketnih udara na gusto naseljena područja, uključujući Kramatorsk. Podsjećamo, Zelenski je rekao da neće biti povlačenja ukrajinskih trupa sa fronta u Bahmutu u oblasti Donjecka.

Komandant Obavještajnog centra estonskih odbrambenih snaga, pukovnik Margo Grosberg, rekao je da su ukrajinske snage držanjem Bahmuta kupile vrijeme za stvaranje novih odbrambenih linija, pa će vjerovatno u bliskoj budućnosti napustiti grad. Nakon toga oglasio se Zelenski i poručio da ukrajinske snage neće napustiti Bahmut.

"Niko neće predati Bahmut. Borit ćemo se koliko god možemo", poručio je ukrajinski predsjednik.

U Bahmutu se i dalje vode teške borbe za ovaj grad. I nakon neprestanih granatiranja ovog grada, ukrajinska vojska se ne planira povlačiti, prenosi Face.ba. 


(A.R.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.