6.2.2023. 7:44
0
Razoran zemljotres u Turskoj, smrtno stradalo 100 osoba, stotine povrijeđenih i u Siriji
Snažan zemljotres potresao je južnu tursku provinciju Kahramanmaras, navode iz agencije za katastrofe te zemlje.

Turska uprava za katastrofe i vanredne situacije (AFAD) saopštila je da je potres jačine 7,4 stepena po Rihterovoj skali pogodio u 4.17 sati (01:17 GMT) i da je epicentar bio u okrugu Pazarcik, javlja TRT World. Potres se dogodio na dubini od 7 kilometara.

Kako javljaju tamošnji mediji, u Turskoj su potvrđena najmanje 76 smrtna slučaja.

Osjetio se i u drugim jugoistočnim provincijama uključujući Diyarbakir i Gaziantep i susjednim zemljama uključujući Liban i Siriju.

U susjednoj Siriji, prema podacima sirijske državne novinske agencije, stradale su najmanje 42 osobe.

Strahuje se da bi ovaj broj žrtava mogao biti puno veći jer je zemljotres većinu ljudi zatekao na spavanju.

Nekoliko minuta nakon prvog potresa, drugi i treći potresi magnitude 6,4 i 6,5 pogodili su jugoistočnu provinciju Gaziantep, navodi AFAD.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.