6.2.2023. 7:47
0
Uznemirujući snimak nakon razornog zemljotresa: Spasioci izvlače dječaka ispod ruševina; "Dozivao sam porodicu. Barem da umremo zajedno"
Razoran zemljotres pogodio je tokom noći južnu Tursku i susjedne Siriju i Liban.

Zemljotres je bio jačine 7.4 stepena po Rihterovoj skali, a prema prvim podacima stradalo je najmanje 100 osoba, dok je više stotina povrijeđenih.

Spasioci su na terenu, a strahuje se da bi broj žrtava mogao biti i veći jer je zemljotres zatekao većinu stanovništva na spavanju.

Novinar Perez Chaudhary je objavio video izvlačenja djeteta iz ruševina u sjeverozapadnoj Siriji.


"Nikada u životu nisam vidio ovakvo nešto"

Nilufer Aslan, stanovnik turskog grada Adana, imao je sreću da preživi zemljotres.

On je za BBC rekao kako je bio siguran da će njegova porodica poginuti kada je zemljotres zatresao njihov stan na 5. spratu.

"Nikada u životu nisam vidio ovako nešto. Ljuljali smo se skoro minutu", rekao je on za BBC.

Dodao je kako je dozivao rođake iz drugih soba, te kako je pomislio "zemljotres je, barem da umremo zajedno na istom mjestu".

Nakon što je zemljotres stao, on je s porodicom pobjegao napolje, bez stvari, samo u papučama.

Aslan je za BBC rekao kako su se srušile četiri zgrade koje su okruživale njegovu.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.