6.2.2023. 10:42
0
Elon Musk kaže da je spreman aktivirati satelit iznad Turske kako bi pronašao preživjele
FOTO: Getty
Turska je trenutno usred razdoblja katastrofe nakon zemljotresa jačine 7,4 stepeni po Rihterovoj skali.

Kompanija Ilona Maska (Elon Musk) SpaceX je spremna aktivirati satelite pod nazivom Starlink kako bi se pomoglo sa pronalaženjem preživjelih usljed zemljotresa koji su pogodili Tursku i Siriju.

Dok spasioci i stanovnici trenutno traže preživjele ispod ruševina u više gradova, stručnjaci su upozorili da zemlju ometa ozbiljan nedostatak komunikacija zbog potresa.

Na poziv profesora sa Yale univerziteta, on je odgovorio kako postoji ključan problem u podizanju satelita iznad Turske.

- Problem je u tome što Turska još uvijek nije odobrila satelite Starlink. SpaceX je spreman da ih pošalje čim to urade - napisao je na svom Mask na svom profilu.

Zemljotres je dosad odnio najmanje 500 života, a preko 3000 je povrijeđeno. Za mnogima se još traga. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.