14.2.2023. 19:53
0
Generalni sekretar NATO-a: Putin se sprema za još rata i nove napade
Na konferenciji NATO-a u Briselu, a koja je posvećena stanju u Ukrajini, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg upozorio je da se ruski predsjednik Vladimir Putin ne sprema za mir, već za još rata, nove ofanzive i nove napade.

Stoltenberg je ponovo osudio rusku invaziju na Ukrajinu kazavši da je predsjednik Putin napravio dvije velike strateške greške.

- Podcijenio je snagu i hrabrost naroda Ukrajine i njenih oružanih snaga, te je podcijenio jedinstvo i odlučnost NATO-a i njegovih partnera – rekao je Stoltenberg.

Također je istakao da saveznici iz NATO-a daju podršku bez presedana Ukrajini i ponovio kako će zapadni savez podržavati Ukrajinu koliko god to bude potrebno.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.