2.3.2023. 10:55
0
Čečenski vođa Ramzan Kadirov je navodno jako loše: Otkazuju mu bubrezi, a možda je i otrovan?
FOTO: AP
Azmat Matianov, novinar iz Kazahstana, objavio je čečenski vođa Ramzan Kadriov navodno ima ozbiljne probleme sa radom bubrega.

Prije nekoliko dana pojavile informacije da je lider Čečenije u vrlo lošem fizičkom stanju i da ima velikih zdravstvenih problema, najvjerovatnije problema s bubrezima, a onda je te informacije prenio i Matianov.

Poznati nefrolog s tridesetogodišnjim iskustvom Jasin Ibrahim El-Šahat (Yassin Ibrahim El-Shahat), već je stigao u Grozni iz UAE, prenijeli su mediji. 

Predstavnik kabineta ministara Ičkerije u egzilu Akhmed Zakajev tvrdi da je Kadirov dugo bio bolestan i da je čak postao ovisnik o drogama. Skrenuo je pažnju na činjenicu da je šef Čečenije donedavno bio vrlo aktivan. Sve to zahvaljujući energetskim tabletama koje će se uskoro osjetiti.

Drugi izvori pišu da je Kadirov navodno otrovan, a budući da se ne vjeruje moskovskim doktorima, odlučio je pozvati nefrologa iz UAE.

Moguće je da je Kadirov zbog bolesti propustio Putinovo godišnje obraćanje Saveznoj skupštini 21. februara 2023. godine. Već tada su se u medijima pojavile informacije da se nalazi na području Ujedinjenih Arapskih Emirata.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.