21.3.2023. 21:59
1
Zaharova optužila Britance: U Ukrajini pravite jugoslovenski scenario
Marija Zaharova, portparolka Ministarstva vanjskih poslova Rusije, izjavila je kako Velika Britanija u Ukrajini planira "jugoslovenski scenario" ukoliko pošalje granate koje sadrže osiromašeni uranijum.

- Jugoslovenski scenario. Ove granate ne samo da ubijaju, već inficiraju životnu sredinu i izazivaju onkološka oboljenja kod ljudi koji žive na ovim prostorima, rekla je Zaharova.

Ističe kako su Jugoslaviji "stradali vojnici NATO-a, prije svih Talijani". Dodaje kako su dugo pokušavali od Alijanse dobiti nadoknadu za izgubljeno zdravlje, ali da su ti zahtjevi odbijeni.

- Kada će se probuditi u Ukrajini? Ne govorim o zavisnicima u Kijevu. Već o onima koji su još u stanju da razmišljaju. Njihovi dobročinitelji ih truju, kazala je ona.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.