5.4.2023. 9:33
0
Zelenskyy pozvan na julski samit NATO-a
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da se nada da će vidjeti ukrajinskog predsjednika Volodymyra Zelenskog na samitu lidera alijanse ovog ljeta, javio je Reuters.

„Snažna nezavisna Ukrajina je od vitalnog značaja za stabilnost euroatlantskog područja i radujemo se susretu sa predsjednikom Zelenskim na našem samitu u Vilnjusu u julu", rekao je Stoltenberg.

Pozivanje ukrajinskog predsjednika na samit NATO-a mnogi ocjenjuju kao daljnju podršku saveza ovoj zemlji koja se bori protiv ruske invazije.

Jedan od navedenih razloga od strane zvanične Moskve za invaziju na Ukrajinu bilo je spriječavanje te države da se pridruži NATO-u.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.