29.4.2023. 10:25
0
Proruski zvaničnik: Poslije udara drona veliki požar na naftnom rezervoaru na Krimu
Veliki požar izbio je na naftnom rezervoaru na Krimu poslije udara drona, javio je danas zvaničnik te oblasti koga je postavila Rusija.

Guverner Sevastopolja Mihail Razvožajev objavio je snimke požara na svom Telegram nalogu. On je ocijenio da se radi o "veoma komplikovanom požaru". Nije saopćio je li dron koji je izazvao požar ukrajinski. Razvožajev je napisao da nema stradalih u požaru izazvanom na naftnom rezervoaru i da to neće ometati snabdijevanje Sevastopolja naftom.

Grad je često na meti pokušaja napada dronovima, posebno posljednjih nedjelja.

Incident se dogodio dan pošto je Rusija ispalila više od 20 krstarećih raketa i dva drona na Ukrajinu, a u napadima je stradalo više od 23 ljudi. Gotovo svi stradali su u udaru dvije rakete u stambenu zgradu, a među mrtvima je i troje djece.

Ranije ove nedjelje Razvožajev je rekao da je ruska vojska uništila ukrajinski morski dron koji je pokušao da napadne luku, a da je drugi sam eksplodirao, kada su razbijena stakla na nekoliko stambenih zgrada, ali nije nanijeta druga šteta.

Za sada nema komentara ukrajinskih zvaničnika o požaru na rezervoaru nafte. Poslije ranijih napada na Krim, Kijev obično nije otvoreno preuzimao odgovornost već je naglašavao da zemlja ima pravo da udari bilo koju metu kao odgovor na rusku agresiju.

Rusija je pripojila Krim 2014. godine u potezu koji većina svijeta smatra nelegalnim. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je ranije da njegova zemlja nastoji da vrati poluotok tokom sadašnje ruske invazije zemlje.

(Ajdin B.)

 
KrimPožar
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.