3.5.2023. 8:36
0
Biden i Harris planiraju početak prikupljanje sredstava za izbore 2024. godine već sljedeće sedmice
Američki predsjednik Joe Biden i potpredsjednica Kamala Harris pripremaju se za prve događaje prikupljanja sredstava već sljedeće sedmice u započinjanju njihove kampanje za reizbor 2024. godine, javio je Reuters pozivajući se na izvore.

Neki od događaja koji se planiraju za Bidena uključuju prijem i večeru koji bi se mogli održati u New Yorku 10. maja. Konačni datumi događaja mogli bi se promijeniti, a predsjednikov raspored nije finaliziran jer se bavi krizom limita duga u Washingtonu i diplomatskim putovanjem u azijsko-pacifičku regiju za dvije sedmice.

Harris ide na vjerovatno njen prvi događaj prikupljanja sredstava za kampanju 12. maja u ključnoj državi Georgiji. Prvi događaji koji se planiraju za Bidena osmišljeni su tako da budu grupe sa manje od 40 bogatih donatora, a očekuje se da će mu donirati oko 2,5 miliona dolara.

Novac pomaže kampanji da rano započne stvaranje publike birača i potencijalnih donatora na internetu. Već su potrošili 767.000 dolara na Facebook Meta Platforms Inc i 246.000 dolara na Google u vlasništvu Alphabet.

Bidenova kampanja 2020. godine bila je prva predsjednička kampanja u historiji koja je prikupila više od milijardu dolara. Njegov izborni tim i saveznici iz Demokratskog nacionalnog komiteta (DNC) očekuju da će im ovoga puta možda trebati više da ponovo izaberu Bidena, zadrže Senat i povrate kontrolu nad Predstavničkim domom, koji su republikanci preuzeli na izborima na sredini mandata 2022. godine. 



(Patria/A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.