3.5.2023. 20:14
0
Zelenski: Mi nismo napali Putina, borimo se na našoj teritoriji
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski negirao je umiješanost Kijeva u napad dronom na rezidenciju Kremlja u ruskoj prijestolnici Moskvi.

"Mi ne napadamo ruskog predsjednika Vladimira Putina ili Moskvu. Mi se borimo na našoj teritoriji i branimo naša sela i gradove. Mi nismo napali Putina. Prepustićemo to Tribunalu", rekao je Zelenski na konferenciji za novinare tokom Nordijskog samita u finskoj prijestolnici Helsinkiju.

Serhij Nikiforov, sekretar u uredu ukrajinskog predsjednika, ranije u srijedu je također negirao bilo kakvu umiješanost Ukrajine u napadu na Kremlj, koji je kabinet ruskog predsjednika okarakteriziralo kao teroristički čin Kijeva.

"Kao što je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski više puta izjavio, Ukrajina usmjerava sve raspoložive snage i sredstva na oslobođenje vlastitog teritorija, a ne na napade na strana područja", rekao je Nikiforov.

Kremlj je objavio da je Ukrajina pokušala da izvede napad na rezidenciju Kremlja sa dva drona, za koje je navedeno da su oboreni.

“Ove akcije smatramo planiranim terorističkim aktom i pokušajem napada na ruskog predsjednika Vladimira Putina, izvršenog uoči Dana pobjede, 9. maja, na kojoj je planirano prisustvo i stranih gostiju“, naveo je Kremlj.

Dodaje se da Putin nije povrijeđen u pokušaju napada i da ruska strana zadržava "pravo da poduzme mjere odmazde gdje i kada smatra prikladnim".

Nakon vijesti o pokušaju napada, Moskva je zabranila letove dronova u ruskoj prijestolnici.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.