8.5.2023. 8:30
0
Ubijao u tržnom centru: Napadač iz Teksasa na odjeći nosio četiri slova - simbol neonacista
Vlasti u Teksasu su identificirale teško naoružanog napadača koji je ubio osmero ljudi, uključujući djecu u trgovačkom centru u Dallasu, kao 33-godišnjeg Mauricia Garciu.

Policajac koji se nalazio na toj lokaciji zbog druge dojave ubio je napadača. Američki predsjednik Joe Biden je potvrdio kako je Garcia koristio pušku AR-15 i nosio borbenu opremu.

Garcia je, kako su za američke medije rekli istražitelji, možda imao veze s krajnjom desnicom, zbog simbola kojeg je nosio na odjeći. Dva izvora su za CBS rekla kako je na odjeći imao ušivenu oznaku sa slovima RWDS, što znači "Right Wing Death Squad", za koju se vjeruje da je neonacistička skupina, prenosi BBC.

Policija je pretražila obližnji hotel u kojem je Garcia odsjeo, kao i kuću u gradu. Pucao je na kupce u trgovačkom centru Allen Premium Outlets u sjevernom predgrađu Dallasa.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.