8.5.2023. 9:33
0
Cijene nafte ponovo u porastu: Evo zbog čega
Cijene nafte su u ponedjeljak blago porasle jer su trgovci ostali oprezni zbog smanjenju strahova od recesije u Sjedinjenim Američkim Državama, koji su prvi put od novembra tri sedmice snizili cijene.

Terminski ugovori za naftu Brent porasli su za 11 centi, ili 0,2 posto, na 75,41 dolara po barelu, a ugovori za američku naftu West Texas Intermediate (WTI) porasli su za 12 centi, također 0,2 posto, na 71 ,46 dolara.

Strahovanja da će američka bankarska kriza usporiti ekonomiju i smanjiti potražnju za gorivom u zemlji koja je najveći svjetski potrošač nafte dovela su do pada referentne vrijednosti za Brent prošle sedmice za 5,3 posto, dok je WTI pao za 7,1 posto.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.