21.5.2023. 17:06
0
Zelenski odbacio ruske tvrdnje: Bahmut nije pod okupacijom Rusije, nema dva ili tri prijevoda ovih riječi
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski odbacio je ranije ruske tvrdnje i kazao da ukrajinski grad Bahmut nije pod okupacijom ruskih snaga.

Povodom izjave ruskog Ministarstva odbrane da je zauzelo grad Bahmut u Donjeckoj oblasti, "Bahmut od danas nije okupiran od Ruske Federacije", rekao je Zelenski.

Zelenski je na marginama samita lidera grupe G7 u Hirošimi odbacio ranije tvrdnje čelnika paramilitarne grupe Wagner i ruskog Ministarstva odbrane koji su kazali da su preuzeli potpunu kontrolu u Bahmutu.

"Bahmut danas nije okupiran od Ruske Federacije. Nema dva ili tri prijevoda ovih riječi", rekao je Zelenski.

Istakao je da ne može iznositi svoje strategije djelovanja ukrajinskih snaga na terenu.

"Trenutno, Rusija ne može da nas okupira, ne može pobijediti u ovom ratu", poručio je Zelenski.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.