23.5.2023. 16:34
0
Najava iz tzv. Republike Donjeck dodatno će naljutiti Ukrajince: Vraćamo Bahmutu historijsko ime
Denis Pušilin, predsjednik samoproglašene regije Donjeck, najavio je da će ukrajinskom gradu Bahmutu u narednom periodu biti promijenjeno ime.

Pušilin kaže da će Bahmutu biti vraćeno "historijsko ime"

- Svim gradovima će biti vraćeni nazivi od prije 11. maja 2014. godine. Bahmutu će biti vraćen naziv Artemovsk, rekao je Pušilin.

Rusi su tokom vikenda objavili informacije da su zauzeli Bahmut, dok ukrajinska strana negira ovakve navode. 

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je kako se njihova vojska još uvijek bori u Bahmutu, dok je jedan od visokih članova ukrajinskih vojnih snaga izjavio da se sprema taktičko opkoljavanje ruskih snaga u ovom gradu.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.