31.5.2023. 9:37
0
Kadirov: Dobili smo naredbu za ofanzivu, vidjet ćete što znači osveta
FOTO: AFP
Čečenski čelnik Ramzan Kadirov, saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina, objavio je da je dobio zapovijed da preraspodijeli svoje snage u Narodnu Republiku Donjeck (DPR) u istočnoj Ukrajini.

- Prijatelji, čečenske jedinice dobile su novu naredbu o preraspodjeli svojih snaga. Teritorij Narodne Republike Donjeck postaje zona odgovornosti - napisao je Kadirov i dodao:

- Prema zapovijedi, borci čečenskih jedinica moraju započeti aktivna borbena djelovanja i osloboditi niz naselja. Borbene jedinice se pripremaju za jurišne aktivnosti uz aktivnu podršku ministarstva odbrane i Glavnog stožera ruskih oružanih snaga - objavio je.

Kadirov je rekao da su "slične naredbe za početak ofanzive" primile i druge jedinice njegovog bataljuna Akhmat, koje se nalaze na "alternativnim dionicama linije dodira između regija Zaporižja i Herson". 

Kadirov je komentirao i napad dronovima u Moskvi.

- Nužno je proglasiti vanredno stanje u Rusiji i iskoristiti sva borbena sredstva kako bi se očistila cijela teroristička ćelija. Umjesto da se koriste termini ukrajinska vojska i ukrajinski političari, trebali bismo ih nazvati pravim imenom - teroristi, napisao je Kadirov.

- Odgovori na ovakve napade trebaju biti žestoki. Mi štitimo svoje građane. Uskoro ćemo pokazati što znači osveta - navedeno je.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.