4.6.2023. 9:35
0
Tri izraelska vojnika i egipatski graničar ubijeni u pucnjavi na jugu Izraela
U pucnjavi u kojoj je učestvovao egipatski granični stražar na jugu Izraela duž granice poginula su u subotu tri izraelska vojnika i egipatski oficir, rekli su zvaničnici, javio je AP.


Potpukovnik Richard Hecht, glasnogovornik izraelske vojske, rekao je da su borbe počele preko noći kada su vojnici osujetili pokušaj krijumčarenja droge preko granice. Rekao je da su nekoliko sati kasnije dva vojnika na stražarskom mjestu upucana i ubijena. Njihova tijela pronađena su nakon pucnjave, kada nisu odgovarali na radio komunikaciju.

Hecht je rekao da se čini da su ubistva povezana sa osujećenim pokušajem krijumčarenja droge. Vojska je saopštila da je egipatski graničar ubijen u drugoj razmjeni vatre u kojoj je ubijen treći izraelski vojnik.

Egipatska vojska je saopštila da je egipatski graničar prešao graničnu sigurnosnu barijeru i razmijenio vatru s izraelskim snagama dok je jurio trgovce drogom. U saopštenju se navodi da je egipatski graničar ubijen zajedno sa tri izraelska vojnika. 

Hecht je rekao da se istraga vodi u punoj saradnji sa egipatskom vojskom. Rekao je da vojnici tragaju za drugim mogućim napadačima.

Bila je to prva smrtonosna razmjena vatre duž izraelsko-egipatske granice u više od deset godina, navodi Patria.


(A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.