4.6.2023. 20:46
0
Amerikanka ostavila djecu u autu i otišla u krađu: Automobil se potom zapalio
FOTO: police department
24-godišnja Alicia Moore iz Orlanda na Floridi je osumnjičena da je ostavila svoje dvoje djece u automobilu koji se zapalio dok je ona navodno krala. U zapisniku o hapšenju je navedeno da je Moore ostavila djecu u vozilu ispred trgovačkog centra oko podneva 26. maja.

Ona i “nepoznati muškarac” potom su navodno otišli u robnu kuću i proveli oko sat vremena krađući dok je vani njezin automobil planuo. Kad je vidjela da joj automobil gori, “ispustila je ukradenu robu” i pobjegla iz trgovine, stoji u izvještaju. Automobil je u požaru uništen, piše Sky News.

Prolaznici su pomogli djeci da izađu iz auta, ali jedno dijete je zadobilo “opekline prvog stepenu”. Izvještaj ne navodi koliko su djeca stara. Moore se sada suočava s optužbama za teško zanemarivanje djeteta, kao i nepovezanim optužbama za sitnu krađu, napad i nanošenje povrede osobi starijoj od 65 godina.

Kako prenosi Index, uzrok požara nije poznat, ali u izvješćtaju se objašnjava da je zanemarivanje pridonijelo povredama djece i da je “do požara došlo tokom počinjenja kaznenog djela od strane majke”. Jamčevina joj je postavljena na 20.000 dolara, a pred sud bi trebala biti izvedena 27. juna, nakon što je prethodno rekla kako se ne osjeća krivom.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.