6.6.2023. 19:05
0
Slovenija izglasana za nestalnu članicu Vijeća sigurnosti za period 2024/2025
FOTO: Screenshot
Slovenija je danas izabrana za jednu od nestalnih članica Vijeća sigurnosti za period od 2024. do 2025. godine.

Pored Slovenije, danas su u nestalno članstvo Vijeća sigurnosti Ujedinjenih Nacija izabrane i Južna Koreja, Gvajana, Sierra Leone i Alžir. Slovenija će na ovome mjestu u spomenutom periodu zamijeniti Albaniju.

“Danas je veliki dan za Sloveniju! Ponosna sam na izniman rezultat koji je plod mukotrpnog rada. Dobili smo 153 glasa u 1. krugu. Hvala svima na podršci našoj kandidaturi!”, saopštila je ministrica vanjskih poslova ove zemlje Tanja Fajon.


Vijeće sigurnosti jedno je od šest glavnih tijela Ujedinjenih nacija, a sastoji se od zemalja članica, od koji su pet stalnih i deset nestalnih zemalja koje se biraju na period od dvije godine, navodi N1. 



(A.R.)

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.