13.6.2023. 13:15
0
Lukašenko: Rusko taktičko nuklearno oružje u Bjelorusiji potrebno za odvraćanje
FOTO: Peter Kovalev/TASS/Getty Images
Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da će raspoređivanje ruskog taktičkog nuklearnog oružja u Bjelorusiji služiti kao sredstvo odvraćanja od potencijalnog agresora i da ne treba oklijevati u korištenju istog ako bude potrebno, javlja Guardian.

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je prošle sedmice da će Rusija početi s raspoređivanjem taktičkog nuklearnog oružja u Bjelorusiji 7-8. jula nakon što budu pripremljena posebna skladišta.

To će biti prvi put da je rusko nuklearno oružje stacionirano van granica zemlje otkako je oružje na teritoriji Bjelorusije, Ukrajine i Kazahstana vraćeno Rusiji nakon raspada Sovjetskog Saveza.

SAD imaju taktičko nuklearno oružje u šest baza u pet zemalja članica NATO-a: Belgiji, Njemačkoj, Italiji, Holandiji i Turskoj, prenosi N1. 



(A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.