15.6.2023. 19:01
0
Početna plaća 2.200 eura, a nema ko raditi: "Postoji prava kriza u ovom poslu"
U Njemačkoj sve češće vanjski bazeni ostaju zatvoreni zbog nedostatka radnika. Nedostaje 3.000 profesionalnih spasioca.

Posao na rubu bazena ima svoje lijepe strane, ali sa sobom nosi puno odgovornosti – i malo novca, pišu njemački mediji.

Njemački mediji donose priču 61-godišnjaka iz Mundelsheima u okrugu Ludwigsburg u Baden-Württembergu koji radio kao profesionalni spasioc.

“Ovo su četiri posla u jednom: spasioc sam, tehničar, policajac, a ponekad i psiholog”, objašnjava svoj posao i dodaje kako unatoč tome što je cijeli dan na bazenu ovo nije posao iz snova.

Posao spasioca je odgovoran, s nepovoljnim radnim vremenom – odnosno radi se vikendima i praznicima. Posao je također loše plaćen.

Početna plaća je 2.200 eura bruto.

Jedan od razloga zašto su profesionalni spasioci prijeko potrebni je što rijetki žele raditi ovako odgovorni posao za nisku plaću. Postoji prava kriza u ovom poslu, navode njemački mediji, piše Fenix Magazin.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.