20.6.2023. 20:14
0
Toplotni val u Meksiku usmrtio 37 osoba
Toplotni val donio je rekordne temperature u Meksiku, a od posljedica je od početka juna život izgubilo najmanje 37 ljudi.

Lokalni mediji javljaju da se broj smrtnih slučajeva ubrzano povećava zbog rekordnih temperatura, posebno na sjeverozapadu i jugoistoku Meksika.

U saopćenju Ministarstva zdravlja Meksika navodi se da se 426 osoba javilo bolnicama sa simptomima sunčanice, a neke od njih su u teškom stanju.

U saopštenju se navodi da je temperatura u saveznoj državi Veracruz dostigla 43 stepena i da je u toj regiji umrlo 14 osoba. U državi Tabasco umrlo je osam, a po tri osobe u Oaxaci, Tamaulipasu i Coahuili, te po dvije osobe u Sonori, San Luiz Potosi i Sinaloi navodi.

Nacionalna meteorološka služba (SMN) najavljuje da se toplotni val u Meksiku očekuje još deset do 15 dana. Preporučila je da hronični bolesnici ne izlaze van u određenim satima osim ako to nije neophodno.

(Ajdin B.)

 


0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.