30.11.2023. 18:56
0
U Rusiji zabranjeno djelovanje LGBT pokreta
Sud u Rusiji presudio je da se LGBT pokret treba smatrati "ekstremističkim" i da se njegove aktivnosti trebaju zabraniti, javlja Anadolu.

Ruski Vrhovni sud zasjedao je u vezi s aktivnostima LGBT pokreta u zemlji na zahtjev Ministarstva pravosuđa.

Na skupu koji je bio zatvoren za javnost odlučeno je da će se LGBT pokret smatrati ekstremističkim i zabraniti njegovo djelovanje.

U saopćenju ruskog Ministarstva pravosuđa od 17. novembra navedeno je da su u aktivnostima LGBT pokreta otkriveni elementi društvenog i vjerskog razdvajanja te da se time krši zakon.

S tim u vezi ruskom Vrhovnom sudu podnesen je zahtjev za razmatranje LGBT pokreta kao "ekstremističkog" i zabranu njegovih aktivnosti u zemlji.

Dekretom koji je prošle godine potpisao ruski predsjednik Vladimir Putin, homoseksualni odnosi u zemlji uvršteni su u okvir "destruktivnih ideja i vrijednosti za rusko društvo".

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.