11.12.2023. 10:46
0
Pojavila se snimka direktnog razgovora Zelenskog i Orbana
Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski razgovarao je s premijerom Mađarske Viktorom Orbanom.

Po svemu sudeći imali su intenzivan razgovor. On je razgovarao s čovjekom koji prijeti blokiranjem evropskih težnji njegove zemlje.

Naime, ukrajinski predsjednik jučer se susreo Orbanom na inauguraciji novog argentinskog predsjednika, a snimka razgovora proširila se društvenim mrežama.

Orban se, podsjetimo, glasno usprotivio napretku zahtjeva Kijeva za pridruživanje EU.

Samo profesionalni čitači s usana mogli bi razumjeti što je rečeno u razgovoru Zelenskog i Orbana, čovjeka koji se smatra "zločestim dečkom" EU, ali Zelenski je nakon puta u Argentinu u videoporuci objavio o čemu je razgovarao s mađarskim premijerom.

"Na marginama inauguracije razgovarao sam s mađarskim premijerom Orbanom što je moguće izravnije. Jasno je da smo razgovarali o našim evropskim pitanjima", rekao je Zelenski.

Zelenski se, jasno je, referirao na događaj planiran za četvrtak, kada će se čelnici EU okupiti Briselu, gdje je plan dati zeleno svjetlo za početak službenih pristupnih pregovora Ukrajine.

To je sljedeći korak na dugom putu prema punopravnom članstvu u EU, iako nema jamstava za uspjeh.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.