17.12.2023. 14:19
0
Lider izraelske opozicije traži izbore: Netanyahu ne može nastaviti kao premijer
Lider izraelske opozicije Yair Lapid pozvao je u nedjelju na nove izbore u Izraelu u jeku napada na Pojas Gaze.

"(Benjamin op.a.) Netanyahu ne može nastaviti kao premijer. Izbori se mogu održati za vrijeme rata", rekao je Lapid, predsjednik stranke Yesh Atid za list "Yedioth Ahronoth".

Ovo je prvi put da je neki izraelski opozicioni lider pozvao na održavanje novih izbora tokom napada na opkoljenu palestinsku enklavu.

Poziv dolazi u jeku sve češćih kritika na račun Netanyahua zbog negiranja odgovornosti za prekogranični napad Hamasa 7. oktobra.

Nedavno istraživanje javnog mnijenja koje je sproveo Istraživački institut Lazar za izraelski list "Maariv" pokazalo je kako samo 27 posto Izraelaca vjeruje da je Netanyahu prava osoba za upravljanje Vladom.

Istraživanje je pokazalo da 49 posto Izraelaca vjeruje da je Benny Gantz, vođa Partije nacionalnog jedinstva, najbolja opcija za vođenje vlade u zemlji.

Mnogi Izraelci očekuju da će poslijeratne istrage o napadu Hamasa značiti kraj Netanyahuove političke karijere.

Netanyahu je izabran za premijera krajem 2022. godine.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.