21.12.2023. 15:48
0
Izrael bombardirao Ured za medije vlade u Gazi
Izraelska vojska bombardirala je u četvrtak sjedište Ureda za medije palestinske vlade i s njim povezane novinske organizacije u Gazi.

U saopćenju Ureda za medije osuđeno je izraelsko bombardiranje na sjedište Ureda i zgradu Er-Ray News Networka u Gazi.

- Uzaludan je pokušaj administracije Tel Aviva da zastraši vladu u Gazi, spriječi javno otkrivanje izraelskih zločina nad ženama i djecom i prikrije istinu - naglašeno je u saopćenju.

U saopćenju također podsjećaju da je Izrael dosad ubio 97 novinara, priveo njih osam i ranio na desetine u genocidnom ratu protiv Gaze od 7. oktobra.

- To pokazuje da su svi koji rade u polju medija meta - dodali su.

Pozvane su sve medijske kuće, novinarski sindikati, organizacije za ljudska prava i pravne institucije da osude ove zločine protiv palestinskih novinara i medija koji su u toku.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.