27.12.2023. 21:07
1
Netanyahu prozvao Erdogana: Provodiš genocid nad Kurdima, posljednji je koji treba moralisati. IDF najmoralnija vojska na svijetu
Izraelski premijer Benjamin Netanyahu odgovorio je turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu koji je kazao da se akcije Izraela u Gazi ne razlikuju od zločina Adolfa Hitlera.

"Erdogan, koji provodi genocid nad Kurdima i drži svjetski rekord po broju novinara u zatvoru, a koji se protive njegovoj vladavini, posljednji je koji nam treba moralisati", kazao je Netanyahu.

Izraelski lider također je iznio tvrdnju kako je "IDF najmoralnija vojska na svijetu", što je u suštoj suprotnosti sa realnošću.

"Bori se da eliminiše najodvratniju i najbrutalniju terorističku organizaciju na svijetu Hamas-ISIL, koja je počinila zločine protiv čovječnosti i Erdogan je hvali i ugošćuje njene visoke zvaničnike", napisao je izraelski premijer na društvenoj mreži X (bivši Twitter).

Ministar ratnog kabineta Benny Gantz također je kritikovao Erdogana, rekavši da su njegove izjave "očito iskrivljavanje stvarnosti i skrnavljenje sjećanja na Holokaust".

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.