3.1.2024. 17:11
0
Najmanje 103 osobe poginule su u eksplozijama u Iranu
Iz servisa hitne pomoći saopšteno je da su najmanje 103 osobe poginule u eksplozijama nedaleko od mezara generala Qassama Soleimanija u iranskoj provinciji Kerman, prenijeli su državni mediji.

Iranski mediji prenose da je još 171 osoba povrijeđena u eksplozijama koje su se dogodile u južnom iranskom gradu Kermanu, dok se obilježavala godišnjica smrti generala Kasema Sulejmanija.

Kako je navedeno, eksplozije su se čule u blizini generalove grobnice u razmaku od deset minuta.

Još uvijek nema detalja zašto je došlo do eksplozija. Iranski zvaničnik opisao je eksplozije kao “terorističke napade”, prenijeli su državni mediji.

Podsjećamo, hiljade ljudi okupilo se u Kermanu kako bi posjetilo grobnicu generala Sulejmanija koji je ubijen tokom američkog napada dronovima na Bagdad početkom 2020.

Kako prenosi Al Jazeera, šef iranskog pravosuđa, Gholam Hossein Mohseni-Ejei, obratio se izvjavom povodom ovog zločina: “Agenti i počinioci ovog teškog zločina će nesumnjivo biti kažnjeni“.

“Odgovorne obavještajne, bezbjednosne i policijske službe dužne su da bez odlaganja pronađu sve dokaze i počinioce i predaju ih pravosuđu”, dodao je on.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.