5.1.2024. 17:50
0
Kadirov postavio ultimatum Amerikancima: Ukinite sankcije mojim kćerkama i konjima, ili nećemo predati Ukrajince
Lider Čečena i jedan od prijatelja Vladimira Putina, Ramzan Kadirov, predložio je da Sjedinjene Američke države ukinu sankcije njegovoj porodici u zamjenu za ukrajinske zatvorenike.

Spisak zatvorenika predao je bivšem američkom obaveštajcu Scottu Ritteru, koji je dan ranije stigao u Grozni, glavni grad Čečenije.

"Imam zanimljivu ponudu za našeg gosta. Imamo zatvorenike koje smo odveli iz Donjecka, Luganska. Dajem (spisak) našem gostu. Ako ukinu sankcije mojoj majci, mojim kćerkama i nevinim ljudima, mojim konjima, onda ćemo te ljude predati", rekao je Kadirov, prenijela je agencija RIA novosti.

"Ako ispunite ove uslove, 20 ukrajinskih vojnika će se vratiti svojim kućama", kaže jedan od zatvorenika na snimku koji se nedavno pojavio na internetu i na društvenim mrežama.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.