5.1.2024. 22:02
0
Amerikanci potvrdili da je ogranak ISIL-a ubio 100 ljudi u Iranu
Komunikacijski presretnuti podaci koje su prikupile Sjedinjene Američke Države potvrdile su da je ogranak Islamske države (ISIS) u Afganistanu izveo dva bombaška napada u Iranu u kojima je poginulo skoro 100 ljudi.

Podsjećanja radi, eksplozije su se dogodile prije dva dana kada su eksplodirale bombe nedaleko od mjesta gdje je ukopan Kasem Sulejmani, visoki komandant koji je ubijen u Iraku.

Oba izvora rekli su da su obavještajni podaci uključivali presretanje komunikacija, ne dajući dodatne detalje.

Grupa, međutim, nije precizirala da je njena podružnica sa sjedištem u Afganistanu, poznata kao ISIS-Khorasan (ISIS-K), odgovorna za bombaške napade u gradu Kerman na jugoistoku Irana.

Iran je u petak saopćio da su snage sigurnosti uhapsile 11 osoba osumnjičenih za umiješanost u napad i da su zaplijenile eksplozivne naprave i prsluke.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.