14.1.2024. 11:39
0
Izrael tvrdi da je Hezbolah sinoć napao Izrael
Na granici Libana i Izraela došlo je do još jedne razmjene vatre tokom noći jer su militanti Hezbolaha navodno ušli na izraelsku teritoriju iz Libana i pucali na vojnike koji su patrolirali, saopćila je izraelska vojska u nedjelju rano ujutro. Vojnici su uzvratili vatru, a četvorica militanata su ubijena, navodi se.

Tokom razmjene vatre, izraelske snage gađale su to područje topništvom i minobacačima. Samo dan ranije došlo je do međusobnog granatiranja preko granice dviju država. Prema izraelskoj vojsci, libanska milicija Hezbolah ispalila je nekoliko granata na sjeverni Izrael.

Izraelski borbeni avioni bombardirali su "terorističku infrastrukturu" koja pripada Hezbolahu u južnom Libanonu, objavljeno je. Od početka rata u Gazi 7. oktobr prošle godine stalno na granici između Izraela i Libanona izbijaju sukobi izraelske vojske i Hezbolaha koji ima iransku potporu. To je najozbiljnija eskalacija napetosti od drugog libanskog rata 2006.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.