16.1.2024. 16:18
0
Orban: Ako Brisel odbije plan, Budimpešta obustavlja finansiranje Ukrajine
Mađarska će biti prinuđena da obustavi finansiranje Ukrajine, u okviru EU, ako bude odbijen plan Budimpešte o finansiranju Kijeva izvan budžeta EU, izjavio je premijer Viktor Orban.

Orban je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa slovačkim premijerom Robertom Ficom rekao da Mađarska predlaže finansiranje Ukrajine bez štete po budžet EU i bez zajedničkog zajma.

On je istakao da je Mađarska spremna da plati svoj dio iz svog nacionalnog budžeta.

"Ovo je prijedlog Mađarske. Ako Brisel to prihvati, Ukrajinci će dobiti pomoć izvan budžeta EU. A ako to ne prihvati, onda ćemo, nažalost, biti primorani da zaustavimo ovaj proces", rekao je Orban.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.