22.1.2024. 13:44
0
Stravičan zločin: Otac petero djece ubio tri kćerke i suprugu
FOTO: ilustracija
Majka i supruga Majeda Kasem (53) i njene tri kćerke, bliznakinje Halema i Zahia (25) i Hanan Kasem (24) ubijene su u masakru koji je počinio njihov otac u porodičnoj kući.

Otac petoro djece optužen je u nedjelju da je ubio svoju ženu i tri kćerke u Čikagu, a ovaj zvjerski zločin je sam prijavio policiji.

Policiju je pozvao nešto poslije 11 sati i rekao im samo kratko da mu je “žena ubijena”, nakon čega je prekinuo vezu, prenosi Daily mail.

Muškarac je rekao da mu je žena ubijena, veza je brzo bila prekinuta, nije baš bio kooperativan – rekao je dispečer.

Dispečer je nazvao ovu scenu “masakrom” jer je zatraženo da se u kuću pošalju još jedna kola Hitne pomoći.

Osumnjičini je zatečen na licu mjesta i odmah priveden, a u kući je pronađen i pištolj.

Komšije su bile zatečene ovim događajem jer su ih znali kao “dobru porodicu sa svijetlom budućnošću” jer pored tri kćerke imaju i dva odrasla sina koji su “prepuni ambicija”.

Moja kćerka ih poznaje, išla je u školu sa najstarijim sinom, a zaposlila je sestre bliznakinje. Uvijek je pričala kako su inteligentni i imaju visoke ciljeve u životu – rekla je Šarlot Vajkus.

Nesretni događaj se dogodio u gradiću sa oko 55.000 stanovnika koje se nalazi oko 50 kilometara jugozapadno od Čikaga. Ova pucnjava predstavlja najsmrtonosniji incident koji se dogodio u ovoj oblasti u skoro 20 godina.

(Erna H.) 

CHICAGO
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.