30.1.2024. 8:07
0
Blinken: Situacija na Bliskom istoku najopasnija od 1973. godine
Američki državni sekretar Antony Blinken smatra da je trenutna situacija na Bliskom istoku najopasnija najmanje od 1973. godine, a vjerovatno i prije toga, i dodao da SAD rade sve da spriječe dalju eskalaciju.

Blinken je na konferenciji za novinare s generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom rekao da bi odgovor SAD-a na militante koje podržava Iran, koji su usmrtili trojicu američkih vojnika u Jordanu, "mogao da se odvija u više faza tokom vremena", prenosi CNN.

- Želimo da spriječimo širenje sukoba, tako da imamo namjeru da odgovorimo kada su napadnuti naši ljudi i da istovremeno svakog dana radimo na sprječavanju da se sukob proširi - naveo je Blinken.

Dodaje i da je s katarskim premijerom Mohamedom bin Abdulrahmanom Al Tanijem razgovarao o "tekućim naporima" da se oslobode izraelski taoci i osigura "produženo primirje" u sukobu Izraela i Hamasa u Pojasu Gaze.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.