2.2.2024. 9:15
0
SAD navodno odobrio plan za napad na ciljeve povezane s Iranom u Iraku i Siriji
FOTO: X
Sjedinjene Američke Države (SAD) navodno su odobrile plan za napad na ciljeve povezane s Iranom u Iraku i Siriji u znak omazde za ubistvo tri američka vojnika, navodi Al Jazeera.

CBS News izvještava da je Bijela kuća odobrila gađanje iranskog osoblja i objekata unutar dvije zemlje kao odgovor na nedavni napad dronom na bazu Tower 22 u blizini sirijsko-jordanske granice.

Podsjećamo, napad drona desio se u subotu navečer izazvao je smrt tri američka vojnika u bazi u Jordanu, blizu granice sa Sirijom, te doveo do nove eskalacije na Bliskom istoku.  Jordan je demantovao da se navedena baza nalazi u njihovih granicama. 

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.