2.2.2024. 19:37
0
Velika Britanija bi mogla priznati Palestinu uprkos protivljenju Izraela!
Britanski ministar vanjskih poslova David Cameron kazao je da bi Velika Britanija mogla priznati Palestinu i bez da čekaju da izraelsko-palestinski pregovori o rješenju s dvije države urode plodom.

Cameron je dodao da do takvog poteza doći dok je Hamas u Gazi. 

Međutim, jasno je dao do znanja da bi Velika Britanija mogla ponuditi priznanje bez dugotrajnih pregovora dvije strane. 

Čini se da su takvi razgovori daleka perspektiva s obzirom na protivljenje izraelskog premijera Benjamina Netanyahua toj ideji. 

Obraćajući se novinarima tokom posjete Libanu u četvrtak, Cameron je rekao da britansko prizanje nezavisne palestinske države "ne može doći na početku procesa, ali ne mora biti ni na samom kraju procesa".

- To bi moglo biti nešto što razmatramo kako ovaj proces, kako napredak ka rješenju, postaje stvarniji. Ono što trebamo učiniti je dati palestinskom narodu horizont prema boljoj budućnosti, budućnosti vlastite države - rekao je Cameron, dodajući da je priznanje palestinske države "apsolutno vitalno za dugoročni mir i sigurnost regije.”

Velika Britanija je među onima koji nastavljaju tvrditi da je rješenje s dvije države jedino održivo dugoročno rješenje sukoba.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.