29.2.2024. 20:37
0
Podaci Pentagona: Izrael ubio više od 25.000 palestinskih žena i djece
Više od 25.000 palestinskih žena i djece ubijeno je u agresiji Izraela na Pojas Gaze od 7. oktobra. Ovo je danas kazao šef Pentagona, američki ministar odbrane Lojd Ostin (Lloyd Austin), prenosi Beta.

On je to rekao pred parlamentarnom komisijom odgovarajući na pitanje o tome koliko je žena i djece poginulo u ratu koji je Izrael pokrenuo kao odmazdu zbog napada Hamasa. 

Ministarstvo zdravlja Hamasa ranije danas je saopštilo da je više od 30.000 ljudi ubijeno u izraelskoj agresiji u Gazi od početka rata.

Taj crni broj dostignut je u vrijeme kada zemlje posrednici SAD, Egipat i Katar pokušavaju da ugovore primirje u borbama prije početka ramazana, koji počinje uvečer marta.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.