24.3.2024. 12:37
0
Britanci stali uz narod Palestine i pozvali na hitan prekid vatre u Gazi
Širom Velike Britanije jučer su održani marševi sa kojih su okupljeni građani pozvali na hitan prekid vatre u Pojasu Gaze.

Hiljade ljudi učestvovalo je u protestima održanim širom zemlje na poziv nevladinih organizacija koje od oktobra prošle godine organizuju marševe podrške Palestini.

U Londonu je održano 11 protesta protiv rata u Gazi. Aktivisti su se okupili u oblasti Camden i marširali do ureda lidera glavne opozicione Laburističke partije Keira Starmera.

Aktivisti, koji su kritikovali Starmera, kao i britansku vladu zbog podrške Izraelu i zatvaranja očiju pred genocidom, skandirali su slogane poput: "Slobodna Palestina", "Palestina će biti slobodna od rijeke do mora" i "Prestanite bombardovati djecu".

Ispred Starmerove kancelarije okupila se i grupa koja podržava Izrael. Policija, koja je htjela da spriječi okupljanje dvije grupe aktivista, preduzela je opsežne mjere sigurnosti.

Marševi podrške Palestini održani su i u Birminghamu, drugom po veličini gradu u zemlji, ali i u Cardiffu.

Za danas su najavljeni marševi podrške u Liverpoolu, Londonu, Readingu i Portsmouthu.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.