7.4.2024. 9:21
0
Najveća bolnica u Gazi sada je 'prazna školjka' ispunjena leševima
Najveća bolnica u Gazi sada je "prazna školjka" ispunjena leševima, saopštila je sinoć Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

Izraelske snage povukle su se u ponedjeljak iz bolnice Al Šifa u Gazi poslije dvosedmične operacije, tokom koje su se borile protiv palestinskih boraca unutar najvećeg medicinskog kompleksa na palestinskoj teritoriji.

Misija koju predvodi WHO uspjela je da pristupi bolnici u petak, saopštila je agencija UN.

"Al Šifa, nekada okosnica zdravstvenog sistema Gaze, sada je 'prazna školjka' ispunjena grobovima", napisao je generalni direktor WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus na platformi X.

WHO je saopštila da više nema pacijenata u bolnici, gdje su iskopani "brojni plitki grobovi" ispred odjeljenja hitne pomoći i drugih zgrada tog kompleksa.

"U toj oblasti mnogi leševi su djelimično zakopani s vidljivim ekstremitetima", naveo je WHO i dodao da je bolnica potpuno neupotrebljiva.

Prema podacima WHO, samo 10 od 36 glavnih bolnica u Gazi je još uvijek djelimično funkcionalno.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.