14.4.2024. 8:29
0
Izrael otvorio zračni prostor i objavio prekid opće opasnosti
FOTO: flightradar24
Izraelske sigurnosne vlasti objavile su prekid opće opasnosti u ranim jutarnjim satima u nedjelju nakon velikog iranskog napada dronovima i raketama bez presedana, a Izrael je ponovno otvorio zračni prostor od 7:30 ujutro u nedjelju.

Ukidanje upozorenja znači da stanovnici više ne moraju boraviti u blizini skloništa od zračnih napada. Rečeno je da se očekuje da će biti poremećaja rasporeda letova iz Tel Aviva i da bi putnici trebali provjeriti vrijeme letova.

Iran je tokom noći lansirao više od 300 bespilotnih letjelica i krstarećih i balističkih projektila na Izrael, od kojih je 99 posto oboreno, saopćila je izraelska vojska u nedjelju, dodajući da su oružane snage ostale u potpunosti funkcionalne i da razmatraju daljnje opcije.

U televizijskom brifingu, glavni vojni glasnogovornik kontraadmiral Daniel Hagari ocijenio je akcije Irana "vrlo ozbiljnima" i rekao da one "guraju regiju prema eskalaciji".

(Aldin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.