31.5.2024. 13:26
0
Orban tvrdi: Europa se sprema za rat s Rusijom, nalazimo se u pripremnoj fazi
Mađarski premijer Viktor Orban rekao je kako se Europa priprema za rat s Rusijom. Orban, koji njeguje bliske veze s Vladimirom Putinom, rekao je da svake sedmice postoji sve više znakova da se Europa priprema za vojnu akciju.

“Odlazak u rat ne događa se u jednom koraku”, rekao je za radio Kossuth, dodajući da je Europa sve više uvučena u rat u Ukrajini.

“Postoje tri faze: rasprava, priprema i uništenje. Sada završavamo raspravu i nalazimo se u pripremnoj fazi. Mi smo na nekoliko centimetara od uništenja”, rekao je, prenosi Sky News.

Uprkos osudama i protivljenju ruskoj invaziji širom Europske unije, Orban je pokušao ojačati bilateralne odnose s Moskvom.

Protivio se mnogim inicijativama EU za podršku Ukrajini u otporu snagama Moskve, dok je pozirao za fotografiranje s Putinom u oktobru prošle godine.

Orban je bio jedini među zapadnim liderima koji je čestitao Putinu na reizboru, uprkos tome što su neki ministri EU glasanje nazvali lažnom.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.