12.6.2024. 21:50
0
Erdogan doputovao u Španiju, učestvovat će na važnom samitu
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan doputovao je u srijedu u Španiju kako bi prisustvovao osmom međuvladinom samitu dviju država, saopćeno je iz njegovog kabineta.

Erdogana su na aerodromu "Torrejon" u Madridu dočekali Fernando Mariano Sampedro Marcos, španski državni sekretar za Evropsku uniju (EU), španska ambasadorica u Ankari Cristina Latorre Sancho, turski ambasador u Madridu Nuket Kucukel Ezberci i drugi zvaničnici, javlja Anadolija.

U Erdoganovoj delegaciji nalaze se, između ostalih, prva dama Emine Erdogan, ministar porodice i socijalnih usluga Mahinur Ozdemir Goktas, ministar energetike i prirodnih resursa Alparslan Bayraktar, ministar trezora i finansija Mehmet Simsek, ministar industrije i tehnologije Mehmet Fatih Kacir i ministar trgovine Omer Bolat.

Zvaničnici dvije države će u četvrtak održati 8. tursko-španski međuvladin samit, a skupom će predsjedavati Erdogan i španski premijer Pedro Sanchez.

Sanchez je ranije izjavio da je samit jasan pokazatelj produbljivanja veza između dviju zemalja.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.