13.6.2024. 15:32
0
Klizište zatrpalo djecu: Do jednog od njih spasioci došli prekasno
FOTO: ilustracija
Petogodišnji dječak je poginuo kada ga je zatrpalo klizište tokom šetnje šumom u blizini Graca u Austriji.

Do tragedije je došlo u srijedu nakon nekoliko dana obilnih padavina koje su pogodile ovaj dio zemlje.

Dvoje djece je zatrpalo klizište dok su šetala šumom. Jedno dijete je spaseno, ali je za drugo dijete (5) pomoć stigla prekasno.

- Do nesreće je došlo malo poslije 17 sati. Žena je šetala sa četvoro djece, dvoje njenih i dvoje koja su bila u posjeti, kada je padina skliznula i zatrpala djecu, rekao je okružni inspektor Sabri Jorgun.

Dok su spasioci stigli na lice mjesta, ljudi su već kopali i tragali za djecom.

Kako je saopćila štajerska vatrogasna služba, uzdignuta ivica u šumi se odlomila i zatrpala dvoje djece. Jedno dijete je brzo oslobođeno, ali je potraga za drugim djetetom trajala sat vremena.

Počelo je da klizi oko 50 do 60 kubnih metara zemlje. Za lociranje nestalog petogodišnjeg djeteta korišteni su policijski dronovi. Uprkos svim pokušajima spasilačkih službi hitne pomoći, kada su izvukli tijelo, bilo je kasno.

Drugo dijete je helikopterom prebačeno u bolnicu u Gracu sa teškim povredama, prenosi ATV.
Austrija
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.