17.6.2024. 19:47
0
Čistili bazen pa završili u bolnici: Troje odraslih i dvoje djece doživjelo bizarnu nevolju
FOTO: ilustracija
U predgrađu Clevelanda, Eastlakeu, vlasnik kuće je pripremao hlor za bazen u svom dvorištu kada je došlo do hemijske reakcije, izvijestili su vatrogasci Eastlakea, prenosi News 5 Cleveland.

Troje odraslih i dvoje djece prevezeni su u bolnicu u stabilnom stanju, prema navodima vlasti. Incident je trenutno u fazi istrage, prenosi New York Post.

Svake godine hiljade Amerikanaca ozlijedi se zbog nepravilnog rukovanja hemikalijama namijenjenima za dezinfekciju bazena. Prema najnovijim podacima američkih centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) iz razdoblja od 2015. do 2017., hemijske ozljede povezane s bazenima dovele su do procijenjenih 13,508 posjeta hitnoj službi, od čega je većina uključivala djecu.

Većina ozljeda dogodila se kod kuće, a dvije trećine tokom ljetne sezone kupanja, navode iz CDC-a. Izloženost hloru posljednjih je godina izazvala ozbiljne ozljede.

U Houstonu 2023. godine, dvanaest osoba, uključujući nekoliko djece, prevezeno je u bolnicu nakon što je previše hlora dodano u bazen lijene rijeke. Ekipe za zaštitu od opasnosti poslane su da očiste zagađeno područje nakon slučajnog izlijevanja. 

Godine 2018., tridesetak ljudi hospitalizirano je nakon izlaganja hloru u kalifornijskom plivačkom klubu. Vatrogasci su intervenirali u Plivačkom klubu Shadow Brook nakon što se oblak hlora stvorio u bazenu tijekom nastave plivanja.

SAD
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.