23.6.2024. 21:52
0
Detalji napada u Dagestanu: Ubijeno šest policajaca, popu prerezan grkljan
Šest policajaca je ubijeno, a 12 ranjeno danas u seriji terorističkih napada u ruskoj pokrajini Dagestanu, objavile su ruske novinske agencije navodeći lokalno ministarstvo unutaršnjih poslova.

Naoružani napadači otvorili su vatru na dvije sinagogu i dvije pravoslavne crkvu u Derbentu i Mahačkali te policijsku kontrolnu točku u Mahačkali.

Ubijeno je šest policajca, jedan svećenik i jedan čuvar crkve. Dvojica među napadačima koji stoje iza nekoliko napada su ubijeni, objavilo je rusko ministarstvo unutarnjih poslova.

Svećeniku su napadači prerezali grkljan, potvrdile su dagestanske vlasti.

Agencije javljaju da je u Mahačkali, upravnom središtu Dagestana, došlo do uličnih borbi.

(Erna H)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.