4.7.2024. 18:55
0
Ovako nešto ne viđa se svaki dan: Norveška ministrica kulture digla majicu i zatresla grudima. Premijeru se nije bunio
Ovako nešto ne viđa se svaki dan. Naime, Lubna Jaffery, 44-godišnja članica Laburističke stranke te ministrica kulture i ravnopravnosti u Norveškoj, koja tu funkciju obavlja od lani, pokazala je golo poprsje na pozornici.

Sve se dogodilo tokom ministarkinog gostovanja u talk showu “Skeiv Preik”, koji je zapravo dio Oslo Pridea. Jaffery je na spomenutom eventu dobila nagradu “Gay mama 2024”, koja se dodjeljuje ženama u javnom prostoru koje srčano brane prava LGBTQ+ zajednice.

Nakon prigodne revije, ministarka je podigla majicu te ponosno pokazala i zatresla golim grudima. Bradavice je prekrila samo ukrasima s resicama, a njen hrabar potez okupljeni su nagradili gromoglasnim pljeskom.


“Jako sam zahvalna što sam ove godine tokom Oslo Pridea proglašena ‘naj gay mamom‘, glavnom zaštitnicom queer osoba. Ovo je velika čast. Ako želiš dobiti ovakvu nagradu, moraš biti predan(a) i ne shvatati se preozbiljno”, rekla je ministarka za norveške medije.

Norveškom premijeru Jonasu Gahru Støreu (63) ministarkin potez nije nimalo smetao.

“Apsolutno je dobro što je pokazala grudi. Lubna je samouvjerena, slobodoumna i divna osoba koja s entuzijazmom prati kulturna događanja širom zemlje”, izjavio je on, prenosi Jutarnji.

 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.