13.7.2024. 13:00
0
Čovjek uhvatio dijete koje je padalo sa zgrade
FOTO: Ilustracija
U petak, 12. jula oko 20 sati, prolaznik u Darmstadtu spasio je život dječaku (1) koji je pao kroz prozor na trećem katu zgrade.

Kako javlja policija, dječačić je bio u stanu s majkom i bratom (7) kada se drama dogodila.

"Dijete je iz još nepoznatih razloga palo kroz prozor. Prolaznik je vidio dijete kako pada i uspio ga uhvatiti. Dijete je zadobilo lakše povrede i u pratnji majke je odvezeno u bolnicu, saopćila je policija.

Nedugo zatim sljedeći šok! U stanu porodice je oko 20.40 sati izbio požar.

"Prema prvim uviđajima, požar je mogla izazvati zagorjela hrana na šporetu. U cijeloj strci zbog pada kroz prozor, čini se kako niko nije razmišljao o hrani na šporetu. Majka je u tom trenutku već bila u bolnici sa svojim sinčićem, stoji u policijskom priopćenju.

Dječak (7) je ostao sam u stanu kad je izbio požar. Spasioci su na vrijeme došli te dječak nije povrijeđen. Porodični stan zbog požara privremeno više nije za stanovanje. Građevinska udruga stoga je organizirala zamjenski stan za majku i dvojicu dječaka, navodi policija južnog Hessena.

Istražitelji sada tragaju za “anđelom čuvarom”, odnosno muškarcem koji je uhvatio dječačića. On je važan svjedok jer žele razjasniti kako je dijete moglo odjednom pasti kroz prozor.

Na upit njemačkog RTL-a policija je odgovorila da bi se moglo raditi o porodičnom poznaniku. Ali to se još provjerava. Policija moli muškarca da se javi u I policijsku stanicu na telefon 06151-96941110.

(Erna H.)

NJEMAČKA
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.