14.7.2024. 17:56
0
Rusija se po prvi put oglasila o atentatu na Trumpa
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da ne vjeruje da je aktuelna američka administracija organizovala pokušaj ubistva Donalda Trumpa, ali da je oko njega "stvorila odgovarajuću atmosferu koja je dovela do atentata".

"Uopšte ne mislimo i ne vjerujemo da je pokušaj eliminacije predsjedničkog kandidata Trampa organizovala aktuelna vlast, ali atmosfera koju je ova administracija stvorila tokom političke borbe, atmosfera oko kandidata Trampa izazvala je ono sa čime se Amerika danas suočava", rekao je Peskov.

Rusija osuđuje bilo kakve manifestacije nasilja tokom političke borbe, poručio je Peskov, povodom atentata na bivšeg američkog predsjednika i republikanskog kandidata na predstojećim predsjedničkim izborima Donalda Trumpa.

Peskov je rekao da Moskva "saosjeća i želi brz oporavak svim povrijeđenima" u incidentu.

Naveo je i da ruski predsjednik Vladimir Putin ne planira da zove Trumpa nakon atentata na njega.

"Koliko ja znam, ne postoje takvi planovi", rekao je on, prenosi Interfaks.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.