20.7.2024. 21:41
0
Porodice izraelski taoca žestoko napale Netanyahua: "Spašava svoju funkciju, a ne živote"
Porodice taoca otetih u napadu Hamasa na Izrael 7. oktobra optužile su izraelskog premijera Benjamina Netanyahua za sabotiranje dogovora o njihovom oslobađanju.

Najavili su da će protestovati tokom njegove posjete SAD-u, ukoliko ove sedmice ne bude objavljen sporazum.

Einav Zangauker, čiji je sin Matan u rukama Hamasa, tvrdi da je Netanyahu sabotirao dogovor jer mu je "važnije sačuvati svoju poziciju nego spasiti živote".

Zangauker je izjavio da je dogovor već mogao biti postignut, ali premijer je odgađao pregovore i postavljao nove zahtjeve.

Mati Danzig, sin zarobljenog Alexa Danziga, rekao je da će, ako Netanyahu otputuje u SAD bez objave sporazuma, rođaci talaca također putovati u SAD kako bi obavijestili svijet da premijer predstavlja "prepreku dogovoru".

Yifat Calderon, rođak taoca Ofera Calderona, izrazila je podršku ministru odbrane Yoavu Gallantu, zvaničnicima odbrane i izraelskim pregovaračima, pozivajući ih da ne dopuste Netanyahuu da sabotira sporazum.

"Ako Netanyahu ponovo sabotira dogovor, izađite u javnost s istinom", poručila je ona.

(Erna H..) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.