22.7.2024. 11:19
0
U novom izraelskom napadu na Khan Younis 27 ubijenih
FOTO: AP/arhiv
U medicinski komplekse Nasser dovezeno je 27 tijela i desetine ranjenih nakon novog izraelskog napada na istočni Khan Younis.

Izraelski zračni napadi i artiljerijsko granatiranje uslijedili su nekoliko minuta nakon što je vojska naredila evakuaciju.

Izraelske snage su u protekloj sedmici izvele 63 napada na izbjeglički kamp Nuseirat, ubivši pritom najmanje 91 Palestinca i ranivši 251 osobu, prema Uredu za medije u Gazi.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu, koji treba otputovati u Sjedinjene Američke Države, rekao je da će Izrael u četvrtak poslati pregovarače koji će pokrenuti zaustavljene pregovore o razmjeni zarobljenika. Nije precizirao odredište.

Najmanje 38.983 ljudi je ubijeno, a 89.727 ranjeno u izraelskom ratu protiv Gaze. 

(Erna H.) 

IZRAELGAZA
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.